dinsdag 24 september 2013

ABC's Agents of S.H.I.E.L.D

Zet de popcorn maar klaar! Vandaag, 24 september 2013, is de nieuwe tv-serie "Agents of S.H.I.E.L.D" van start gegaan op ABC. De serie speelt zich af in een wereld die we al kennen van The Avengers. Special agent Phil Coulson (Clark Gregg) leidt een klein team van special agents die wekelijks 'big cases' onderzoeken en hiervoor samen werken met superhelden uit de stal van Marvel.

Voordat je in-tuned een korte 'briefing' over de helden en anti-helden uit de wereld van Marvel Comics.

Wat is S.H.I.E.L.D?

SHIELD is een geheim agentschap van niet-superhelden dat wordt geleid door generaal Nick Fury (Samuel L. Jackson) in opdracht van de Amerikaanse overheid. Dit agentschap moet het vaak opnemen tegen lieden die beschikken over bovenmenselijke krachten. Deze kwade krachten moeten wereldwijd bestreden worden. Nick Fury rapporteert aan een mysterieuze anonieme raad waarvan hij zelf niet weet wie de leden zijn.

Vanuit de vliegende Helicarrier (o.a. bekend uit de Avengers film) wordt de wereld in de gaten gehouden met de meest geavanceerde technische snufjes. Ook is er een kantoor in New York city waar vanuit het kwaad bestreden kan worden.

Wie is agent Coulson?

Een tijdje was Coulson een centraal figuur in de Marvel films (bijvoorbeeld in de films Iron Man, Thor, Captain America, The Incredible Hulk). Het was Coulson die een belangrijke rol speelde bij het bijeen brengen van The Avengers. Hoewel Coulson door Loki gedood werd in de Avengers film lijkt hij op een mysterieuze wijze herrezen in de nieuwe tv-serie.



Krijgen we ook superhelden te zien?

Ja en nee. Verwacht geen Iron Man of Captain America tijdens de première uitzending. Wel zullen enkele nieuwe, nog onbekende, personages de revue passeren zoals black ops specialist Grant Ward (Brett Dalton), piloot en martial artist Melinda mei (Ming-Na Wen), computer expert Skye (Chloe Bennet), wapenexpert Leo Fitz (Iain De Caestecker) en wetenschapper Jemma Simmons (Elizabeth Henstridge).

Hoe zit het met de verhaallijnen in de diverse Marvel films?

Uiteraard zullen veel gebeurtenissen raakvlakken hebben met wat er in de films gebeurd. Zo zal er bijvoorbeeld in de eerste aflevering gerefereerd worden naar Iron Man 3 en Scarlet Johansson’s personage de "Black Widow".

Bron:
http://entertainment.time.com/2013/09/24/agents-of-s-h-i-e-l-d-5-things-you-need-to-know/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten